ManlyMacho Günlüğü, 01 Nis 20

KABAK TABANLI KETO PİZZA

Çiğneyerek ve oksitlemeden meyve-sebze sıkan yeni oyuncağım geldi,
bir heyecanla hemen işe koyuldum.

İlk iş 1 kilo kabağı makinede sıkarak posasını ve suyunu ayırmak oldu.
Suyu ile kabak çorbası yaptım. Posasını da pizza yapmak için ayırdım.
Normalde kabağı rendeleyerek, içine tuzunu katıp yoğurt torbasıyla sıkıyoruz.
Makine 1 kilo kabaktan 600 gram kabak suyu ve 380 gram kabak posası çıkardı.
İşi biraz daha ileriye götürerek posayı wokta 1-2 dakika çevirip
soğuttuktan sonra bir de yoğurt torbasıyla süzdürünce bir 80 gram daha su çıktı.
Tüm işlemin sonucunda 300 gram kabak posası ve 680 gram kabak suyu elde ettim.

300 gram kabak posasına 1 yumurta kırdım ve 100 gram kaşar peyniri rendeledim iyice karıştırdım. Tuzuna bakıp ayarladıktan sonra fırın tepsisine bir fırın kağıdı serip kağıdı bir de yağladım. Kabak hamuru karışımını tepsiye döküp ince bir katman olarak güzelce yaydım. Önceden 10 dakika ısıttığım 200 derece fırında orta katta 20 dakika pişirdikten sonra tepsiyi çıkardım ve kabak hamurunu altüst ettim. Bir 5 dakika daha fırında pişirdim. Fırından çıkardıktan sonra sosunu sürüp, zeytinini, peynirini ve malzemelerini döşedim. Fırına vermeden önce malzemelerin üstüne iki elimle güzelce bastırıp malzemelerin gömülmesini sağladım. Sonra fırına verdim yine 200 derecede ve orta katta. Malzemelerin
iyice pişmesi de tam 15 dakika sürdü.

Bol sebzeli oldu ve iyice acıkmıştım. Pirhana gibi yedim yarısını :) Daha önce yaptıklarıma göre çok daha fazla su çıkartabildim. Daha önce rende ile yaptığımda ayırabildiğim su miktarı %50-55 civarında oluyordu. Suyunun eksilmesi lezzetini olumlu etkilemiş ve hamurun daha sağlam olmasını sağlamış. Elimle katlayıp katlayıp gömdüm. Size de öneririm :PP

Afiyet olsun!

114 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
Azizcim öyle detaylı ve net anlatıyorsun ki bayılıyorum🙈 ellerine emeğine sağlık. Yazdıysan görmedim kusura bakma. Makine ne aldın? Ben de slow juicer araştırıyorum 
03 Nis 20 üye tarafından: banunii
Yasemin benim alacağım 400-500 civarı fiyatı olanlardan. Ufaklarindan. Iyileri 2500 dolar gucumuz yetmez :) 
03 Nis 20 üye tarafından: ManlyMacho
Schafer Slow Star diye kampanyalı bi ürün vardı 599 tl onu aldım. Süper değil ama 150-200 tl lik eski modellerden alacaktim, derken baktım çiğnemeliler tr'ye gelmiş fiyatlar da iyi. Kiwi marka var bir de 280-300 tl civarı. Yurt dışında görüyorum çok uzun zamandır var slow juicerlar. Buraya herşey geç geliyor. Bazen canımı sıkıyor bu durum. Kanada'ya göçen arkadaşım organik manav reyonunu gösterdi kameradan, envai çeşit ot var. Burdan oraya gidesim geldi.  
03 Nis 20 üye tarafından: ManlyMacho
Yakalagelsin.com ve trendyol.com da satiliyor bu arada. Fiyatına göre iyi bi ürün.  
03 Nis 20 üye tarafından: ManlyMacho
Aynı sonuca ulaşabiliyorsan o kadar pahalı bir şeyi ev kullanımı için almanın bir anlamı yok zaten.Sen burda bahsedince haberim oldu böyle bir üründen almayı düşünüyorum.Güneşte kurutmak en sağlıksı ama her ürünü güneşte kurutmak mevsim sartlarında mümkün olmayabilir.İster kurutulmuş halinde ye sakla ,ister bahsettiğin gibi unu yap.Fikir için teşekkürler.Temin ettiğinde çıkan sonucu da merak ediyorum.Sen memnun kalırsan almayı düşünüyorum. 
04 Nis 20 üye tarafından: ...Dream...
Aziz geç gördüm kusura bakma.. termiye leblebi tarzı değil kavrulmuş değil daha çok kuru fasulye gibi haşlanmış olarak küçük poşetlerde satılıyor... Dışındaki şeffaf kabuğu çıkarıp yeniyo zaten haşlanfığı için kolay çıkıyo çekirdek çitler gibi yani 😊 
04 Nis 20 üye tarafından: ketojenikfigen
Aziz evet kurutucudam memnun kalırsan yaz lütfen... Meyveyi sebzeyi memlekette kurutuyorum ama pestil yapımı için uygun olur mu ki... Hazır pestillerde nişasta var . 
04 Nis 20 üye tarafından: ketojenikfigen
Figen biz pestilide kendimiz yapiyoruz inanilmaz kolay, erik,incir pestili olaganustu,hele de dut eklenmisse😋😋 sekere una ya da nisastaya ihtiyac yok,youtube da baktik tarife annemle 
04 Nis 20 üye tarafından: ayzennn
Ayzenim bende yaptım güneşte... Ama İstanbul da yaparsan kurutucu işe yarar diye düşündüm 😊 
04 Nis 20 üye tarafından: ketojenikfigen
Firin kağıdına akıtıp kurutursan olur sanırım pestil de. Önümüz yaz aslında acelesi yok ama ben yine de alıcam. Şili biberi kuruttum kaç kez küflendi. Kurutucu olursa en azından emeğim zayi okmaz. 
04 Nis 20 üye tarafından: ManlyMacho
Fırında evet belki 🤔 
04 Nis 20 üye tarafından: ketojenikfigen

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


ManlyMacho Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.