SelcukAyoglu Günlüğü, 18 Ara 20

Birileri okuyor mu bilmem ama geçtiğimiz 4 ayda kendi kendimde keşfettiğim doğruları paylaşmak istiyorum.
Öncelikle çok düşük kalori almak en büyük hata, 1000 ve altı kalorileri düştüğüm günlerin ertesilerinde kendimi bilinçsizce her gördüğüm yiyeceğe saldırırken buldum. Bu nedenle günde minimum 1200 kalori, olabildiğince 1500-1600 kalori almaya dikkat ediyorum.
Ekmek gibi karbonhidratlar tamamen kesmek bende ters etki yarattı. Akşam yediğim yemeklerle doymamaya başladım. Gece çok aç yatmaya başladım. Ben de mutlaka sabah kahvaltısında bir dilim ekmek hatta haftada 1 gün bir tam simit yemeye başladım.
Şeker tüketimini sıfırlamak da çok yanlış. Şekerli yiyecekleri tamamen kesince ayda 1 ya da 2 yaptığım cheating daylerde aşırı tatlı tüketimi yapmaya başladığımı fark ettim. Bu nedenle her gün 1 ya da 2 tatlı meyve ve haftada bir ya da iki haftada bir sütlü tatlı yemeye başladım.
Bunun dışında yediklerime dikkat edince günlük kalori miktarını tamamlamanın ne kadar zor olduğunu gördüm. Önceden yükte hafif kalori de ağır çöp yiyeceklerle aldığım binlerce kalori in yanında sağlıklı yiyeceklerden 500 kalori doldurabilmek için ne kadar çok yemem gerektiğini görünce bayağı garipsemiştim.
Sonuç olarak insan kendi alışkanlık ve ihtiyaçlarını deneme yanılma ile bir şekilde bulabiliyor. Ben günlük yürüyüşleri yanına bu yeme düzenini koydum. Her şeyi kararında yiyerek şimdilik 4 ayda 25kg verdim. Bu şekilde yaşamayı alışkanlık haline getirebilirsem vücudumun ideal kiloyu kendisinin bulup orada duracağına inanıyorum o yüzden kendime büyük ya da küçük hedefler koymadım.
Daha önceki hedeflerine ulaştığında çok hızlı şekilde kendimi salıp geri gelmiştim. Şu halimi hayatıma yaymaya çalışıyorum. Okuyan olduysa da teşekkür edip yorumlarınızı eleştirilerinizi bekliyorum.

1766 kcal Yağ: 70,75g | Prot: 82,25g | Karb: 151,61g.   Kahvaltı: Yumurta Omleti, Havuç, Siyah Zeytin, Susamlı Simit, Beyaz Peynir. Akşam Yemeği: Piyaz, Eker Ayran, Ciğer, Izgara Köfte. Aperatifler/Diğer: Tuborg Gold, Yağda Patlayan Beyaz Patlamış Mısır, Mandalina. devamı için...

68 Destekçi    Destek   

Yorumlar 
çok haklısınız..insan kendine yasak koyunca o yasakları daha çok yemek istiyor içinde kalmasındansa az yiyip midesinde kalması daha mantıklı ertesi gün sporla dengeleyebiliyor ☺şahsen ben oyle yapıyorum bu ara abartmış olsamda 🙈 
18 Ara 20 üye tarafından: rabiasekrli
Bazen 1000 kalori almak bile çok zor oluyor. Ekmek konusuna katılıyorum. Karbonhidratı çok azaltınca bende de olmuyor. Kararında takılıyorum, yasaklamadan. Şekere çok düşkün değilim ama mutlaka karşıma çıkıyor. Kendimi zorlayıp yemeyince sonradan abartıyorum. O an kararında yiyince uzun süre aklıma bile gelmiyor. Sabahtan beri bir sürü tartışma vs. okudum şu sitede ama tek hak verdiğim siz oldunuz. Teşekkür ediyorum 💫 
18 Ara 20 üye tarafından: lalekoc
Teşekkürler 
18 Ara 20 üye tarafından: SelcukAyoglu
teşekkürler  
18 Ara 20 üye tarafından: Ysmnn09
Yasak değil, kısıtlamalar olmalı orantı vücutta olduğu gibi yediklerimizde de önemli 👍🏻 Ayrıca vücut gerçekten ideale ulaşınca (neye göre bilmiyorum) tartıdaki rakam değişmiyor orda da egzersiz ve sporla sıkılaşmaya ağırlık vermek daha bi önem arz ediyor ☺️ 
18 Ara 20 üye tarafından: SongülÖrnek
Tebrikler 4 ayda verdiğiniz kilo icin👍 her insanin bünyesi farkli, yemesi ,içmesi, birine iyi gelen baskasina gelmiyo, sizinde yaprığınız gibi deneme yanılma en güzeli belkide 🤗 
18 Ara 20 üye tarafından: edihw
ben 200 300 kalori ile gunu kapatırdım 4 ayda 30 kilo verdim kaslarım gitti saclarım döküldü kirpiklerim dökülüyordu sonra 1000 yaptım sonra 1500 şimdi 2000 bazen 2600 bana dediler ki geri hızlıca alırsın metabolizman yavaşladı dediler tabii korktuğum için yememiştim şimdide kilo almaya çalışıyorum sağlıklı beslenerek kola abur cubur alışkanlığını bıraktım hurma bal meyve yiyerek dogal şeker tatlı isteğim kalmıyor az egzersizler yaparak karbonhidratı attırdım biraz da kas yapmaya çalışıyorum kendi çapımda eziyet etmişim siz bu hataya düşmeyin sağlıklı verin görünümümü şimdi begenmiyorum.. 
18 Ara 20 üye tarafından: utyusko
Bu arada normal kilosuna yakın bir insanın 4 ayda 25 kilo vermesi son derece sağlıksız. Benim normal kilom 75 civarı ama başladığımda 122 kiloydum. Bu nedenle ilk 4 ay çok kilo verdim. Artık haftalık daha az kilo veriyorum bir yerde dengeye girecek ve sabitlenecek.  
18 Ara 20 üye tarafından: SelcukAyoglu
Aklımdaki beslenme şekli ve hayatıma sokmak istediğim düzen tam da bu. Tebrikler başarınız daim olsun 🙏 
18 Ara 20 üye tarafından: kaskin1881
ben 8 ayda 25 kilo verdim senin 4 ayda vermiş olman... ama soylediklerinin bir çoğuna katiliyorum toplum geneli olarak karbonhidrattan uzak yaşamakta zorlanıyoruz ve be kadar kisitlarsak o kadar yakinlasiyoruz.. 
18 Ara 20 üye tarafından: beyz21
Kendini tanımakla başlıyor her şey bize neyin iyi gelip neyin iyi gelmediğini yaşayarak kesinlikle ögreniyoruz bunca nimet boşa mı var diye düşünmek gerek her şey kararında iyidir ancak o kararı irade ile desteklemek gerekiyor başarılarınızın devamını dilerim 👍 
18 Ara 20 üye tarafından: Behappy+

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


SelcukAyoglu Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.