ManlyMacho Günlüğü, 03 Mar 20

KETOJENİK EKMEK LEZZET TESTİ VE DOKU

Ketojenik ekmeklere göre çok iyi kabarmış.
Doku olarak daha çok keki andırıyor.
Normal ekmeğe göre daha kırılgan.
Tadi bir ketojenik ekmege göre çok iyi.
Birçok keto ekmek denedim ilk kez bunu beğendim.
Dışı kıtır, içi yumuşak.

TARİFİ
420 gram tahin
4 Yumurta
0.5 gram Xanhan Gum
4.0 gram himalaya/kaya tuzu
5.0 gram Karbonat (Sodyum bikarbonat)
15.0 gram chia tohumu
13.0 gram vanilya ekstrakti
30.0 gram Erythritol ve
20.0 damla sıvı stevia
45.0 gram sıkılmış limon suyu

Limon suyu hariç tüm malzemeler bir kapta iyice karıştırılır.
En son limon suyu eklenip hızlıca yedirilir ve ekmek kalıbına dökülür.
Daha önce 15 dakika 250 derecede ısıtılan fırına yerleştirilir.
Fırın ısısi 190 dereceye duşürülür ve 60 dakika pişirilir.
En az bir saat sogutulur.
Tost yapmak için de kullanabilirsiniz.
Yemeyeceğiniz kısmını dilimleyip
bir poşet içinde buzlukta saklayabilirsiniz.
Ankastre fırında alltan 2., üssten 3. katta pişirdim.

51 Destekçi    Destek   

1 - 20 / 46
Yorumlar 
Beklediğim doku buydu içi süngerimsi.Limon suyu ilavesi karbonatla tepkime için mi ? 
03 Mar 20 üye tarafından: ...Dream...
Dream tam yerinde tespit. Çok iyi bir taktik. Limonu sonradan katmak ve firina vermeden birkaç dakika once. Aksi durumda ekmek gibi olmayacaktı. Eski deneyimlerimle kıyaslayınca sonuçtan çok memnunum.  
03 Mar 20 üye tarafından: ManlyMacho
Kabartma durumu için kimyadan yararlanıldı aslında mutfak bir kimya labratuvarı.Her tarif için karbonat uygun olmayabilir ama bunda çok işe yaramış.👍 
03 Mar 20 üye tarafından: ...Dream...
*laboratuvar 
03 Mar 20 üye tarafından: ...Dream...
Sağol Fulya. Ketoyu daha sürdürülebilir hale getiriyor böyle tarifler. Memnun kaldıkça paylaşalım, dayanışalım. 
03 Mar 20 üye tarafından: ManlyMacho
Evet bunda yaradi. Limonla karbonat. Keto king'in ekmegi vsr buğday gluteniyle yapılıyor ve maya kullanıyorlar. Kabarmayı bit tatlı kaşığı balla sağlıyorlar. Balı maya yiyor. O da iyi bir taktik. Bu tarife biraz da karnıyarık otu katsak nasıl olur acaba.  
03 Mar 20 üye tarafından: ManlyMacho
Bilemiyorum benim çok çeşitli ekmek denemelerim olmadı.Fındık unu,badem unu,badem unu-hindistan cevizi unu karışımlar şeklindeydi.Ketoya başlamadan nohuttan yapmıştım bir kez.Bu tarz tahinli uygulamalar hiç yapmadım tahinin tadı bana baskın ve yoğun geliyor zihnimde de yumurtayla birlikte hiç birleştiremiyorum.Örneğin buna tadlandırıcı katmasaydıniz tadında tahinden gelen acılık ve yoğunluk hissedilir miydi onu düşünüyorum. 
03 Mar 20 üye tarafından: ...Dream...
Tarifin sahibi olan hanım, tahinin tadini yumusattığı için vanilya ve tatlandirici öneriyor. Hatta şekersiz maple syrup vardi da o turkiyeee yok. Onun yerine xanthan gum önermiş. Ben de ondam kattım. Bu ekmegi tarifi harfiyen ugulayarak yaparsan bence gayet memnun kalırsın. Tahinin o bahsettigin tadi hiç yok.  
03 Mar 20 üye tarafından: ManlyMacho
Oooo harika gorunuyor...ama o malzemelerin bircogu bende yok, sadece tahin ve yumurta var 😁😁 valla eline saglik, ne kadar iyi kabarmis  
03 Mar 20 üye tarafından: ayzennn
Tahin, yumurta, tuz, karbonat ve limon ile denesene bi.  
03 Mar 20 üye tarafından: ManlyMacho
Pancake de yaptigim sey buydu ama miktar ve kabartma hali onemli tabi, denerim mutlaka 😋 
03 Mar 20 üye tarafından: ayzennn
Ekmeğin kabarmasını karbonat ve en sonda eklenen limon suyu sağlıyor. Kalın bir tabaka olarak fırında pişirmek de daha ekmeksi yapıyor. Vanilya ekstraktı ve tatlandırıcilar tahininin arkadan gelen koku ve tadını azaltmak için.  
04 Mar 20 üye tarafından: ManlyMacho
Kesin yapicam ben, Figenin borekte ayni malzeme, tahin baya is goruyor ya, carb. Miktarida bildigimden dusukmus.daha iyi seyler yapariz 
04 Mar 20 üye tarafından: ayzennn
Bahsettiğiniz keto king ekmekler tam olarak alıştığımız ekmekler,süper.Vital gluten sayesinde hamurun esnekliği, kabarma noktası artıyor elinize alıp bastırdığınızda yeniden eski formuna dönebiliyor.Dışardan bolca lif ilavesi var bu da içinin sıvı görüntüsünü engelliyor ayrıca birleştirici.Protein ve lif değerleri son derece iyi.Ben denemedim çünkü gluten hassasiyetim var.😊 
04 Mar 20 üye tarafından: ...Dream...
Ayzenn, yapmazmıyız :))) Dream, internette gluten ve seitan diye arattım, türkiyede bulamadım. Bulabilseydim deneyecektim. Gluteni karnıyarık otuyla ve xanthan gum ile ikame etsek, glutene yakın bir sonuç alabilirmiyiz sence? Ksrnıysrık otuyla hiç denemelerin oldu mu? 
04 Mar 20 üye tarafından: ManlyMacho
Dream, çölyak tarzı bir rahatsızlık degilse, gluten hassasiyetinin ana nedenlerinden biri zirai ilaclarda kullanilan glyphosate miş. Antibiyotik olan bir böcek zehri. Bağırsak florasındaki yararli bakterileri öldürüyor. 70'lerden beri kullanılıyor ve Monsanto firmasının 20+ farkli markayla tüm dünyaya sattığı bir ilaç.  
04 Mar 20 üye tarafından: ManlyMacho
Bu tarifi tatlandırıcı olmadan tohumlarla ve karnıyarık otu tohumu ile denemek istiyorum. Tatlandırıcı neden koyuluyor acaba?  
04 Mar 20 üye tarafından: seyma82seyma
Sıvı vanilya tahinin kokusunu bastırabilir hemde şekersiz.. ben tahin aşığı olarak sıkıntı yok 😋😊 
04 Mar 20 üye tarafından: ketojenikfigen
Seyma tatlandırıcı tahinin sonradan gelen tadıni kokusunu hafifletmek için, şart değil.  
04 Mar 20 üye tarafından: ManlyMacho
İpe gluten sermeyelim. https://i.imgyukle.com/2020/03/05/n4JJpS.jpg 
05 Mar 20 üye tarafından: ...Dream...

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


ManlyMacho Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.