ManlyMacho Günlüğü, 18 Şub 20

Erythritol, 100 gramı 24 kalori, 0 carb, şeker ikamesi/tatlandırıcı. Dün Rossman mağazasında karşılaştim. Fotodaki ürün, 400 gramı 40 tl. Xylotol, moltitol gibi diğer polylollar kadar sindirimi rahatsız etmiyor. Bedenimiz ve bağırsak florası tarafından da işlenemiyor. %90'ı ince bağırsaktan kana geçiyor ve işlem görmeden idrarla atılıyor. %10'u da sindirim sistemiyle atılıyor. Kalorisi de doğal şekere ve tatlandırıcıların 10-20'de biri kadar. Tatlılık düzeyi şekerin %60'ı kadar. Diğer tatlandırıcılar gibi geriden gelen bir koku/tat yok. Japonyada 90'lı yıllardan beri endüstriyel düzeyde üretiliyor ve yaygın olarak kullanılıyor. Uzun vadeli hayvan deneylerinde bolca tüketildiğinde önemli bir yan etkisi gözlenmemiş. Bazı insanların duyarlılığı olabiliyor ve ishal, kabız, şişkinlik gibi etkileri oluyor. Tükettiğinizde belirgin bir rahatsızlık hissederseniz duyarlılığınız olabilir. Diş çürütmüyor ve kanseri beslemiyor. Fermentasyonla üretiliyor fakat yakın gelecekte yeni geliştirilen bir teknikle üretileceğinden fiyatı ucuzlayabilir ve kullanım alanı genişleyebilir. Aslında doğal tatlandırıcılar arasında asıl favorim keşiş meyvesi (monk fruit), bir çesit minik kavun. Fakat türkiyede hiç denk gelmedim.

15 Destekçi    Destek   

1 - 20 / 59
Yorumlar 
tatlandiricilar ile ilgili hic olumlu bir fikrim yok benim yaa, rafine sekere oldugum kadar mesafeliyim, karbonhidrati goze alip meyve, kuru meyve tercih ederim..hele de endustriyel olmasi..Can Ciftci nin bununla ilgili video ya da yazi gibi bir seyi vardi, oldukca etkili, kaynaklari da paylasmisti 
18 Şub 20 üye tarafından: ayzennn
Ayzennn,rafine edilmiş tadlandırıcılarla ilgili araştırmalar var ama sonuçlar sağlıklı değil.Uzun süre kullanımda bazı kişilerde kilo artışı yaptığı ya da insülini etkilediğine ve iştah açtığına dair.Stevia için mesela arka bahçenizde kendiniz yetiştirmiyor rafine edilmiş bir şekilde kullanıyorsanız kısıtlı kullanım öneriliyor. 
18 Şub 20 üye tarafından: ...Dream...
Ketojenik diyette bazen canımız şekerli birşey istediğinde, bir tatlı aşerildiğinde vs. diyeti bozmadan bunu karşılamak bence büyük bir olanak. Daha çok insanın ketojenik diyet yapabilmesine ve diyetin sürdürülebilir olmasına da önemli bir katkı. Ölçülü kullanma konusuna katılıyorum.  
18 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho
Ben bu konuda Aysegul Coruhlu taraftariyim yaa, toprak-mutfak arasinda bir besin ne kadar macera atlatti ona bakiyorum, un, seker, paket gidayla aram o yuzden bozuldu😊 nenelerimin yemedigi birseyi yemek istemiyorum. Ama elbette kilo verme sureci uzun suren insanlar icin bazi secenekler mecburi olabiliyor, onun icinde stevianin dogal bitkisi veya guvenilir ogutulmus tozu alinabilir belki, birsey diyemem o kadarina 😊 
18 Şub 20 üye tarafından: ayzennn
ben bu kadar katı bakmıyorum yılda iki üç kez tatlı yiyorum zaten .. stevia nın tadını sevmiyorum görseldekş ürünün tadı çok güzel.. canım çok istediğinde kullanıyorum ama hergün tatlandırıcı ile tatlılar yapan birine bende önermem.. bende görüyorum keto beslenip her gün kahvaltıda bununla pankek yapıyorlar... ben çok miktar olarak çok az kullanıyorum zaten bir kaç ayda bir o yüzden bu durumdan çok rahatsız değilim 😉😊 
18 Şub 20 üye tarafından: ketojenikfigen
Ömür boyu ketojenik beslenmek zorunda olan insanlar var. Onlar da arada bir sıcak çikolata içmesin mi, bir pasta yemesin mi :) Erythritol en zararsız ve doğal olanlardan biri. Bir de türk çiftçisi şu keşiş meyvesine el atsa çok iyi olacak. 
18 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho
Ben tatlidan komple vazgecemem zaten ama dogal sekerle carb yuklemesi gunu yaparim diye hayal ediyor daima, kuru dut ve hurma favorim, ama haklisiniz tabi, uzun sure saglik icin birakamayan insanlar var, varsin yesinler arada bir 😁 
18 Şub 20 üye tarafından: ayzennn
Aynı mikartadaki tatlandırıcı ile şeker aynı tada mı sahip diye merak ediyordum sayenizde zahmetsizce aldım cevabı. Teşekkür ediyorum (: 
18 Şub 20 üye tarafından: rfctgv
Önemli işlevleri olan meyveler var. Ketoyu bozarsam en çok onlardan yararlanmak için bozarım. Beslenmede çeşitlilik sağlık için kilit noktalardan biridir. Uzun vadede o yüzden katı keto yerine low csrb/minimal carb beslenmeye karsr verdim. Mesela nar, düzenli tüketilirse ve bağırsak florası sağlıklıysa, immune sistemin kansere müdahale edebilmesine olanak veren bir kimyasal sağlıyor. Damarlardaki pilakları temizleyen polifenoller içeriyor. Yada mesela günde 3 kiwi yenildiğinde DNA inarımını %100 artırıyor. Her yiyecekte kendine has besinler var.  
18 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho
Aynen cok katiliyorum buna, lowcarb omurluk, surdurulebilir ketoyla donusumlu, ve hersey eklenebilir uygun miktarlarda 😊 
18 Şub 20 üye tarafından: ayzennn
Düşük karbonhidrata karar vermenize sevindim. 
18 Şub 20 üye tarafından: alpper9
Alper ne bakimdan dedinki acaba, biz dusuk karbonhidrata karar verenler olarak ketojenik besleniyoruz zaten 😊 zira ketojenik beslenme lowcarbin bir cesidi, daha kisitli karbonhidrata dayanan bir beslenme modelidir ve bunu hayat tarzina ceviren insanlarin bircogu (medikal amacla keto beslenenler disinda) karbonhidrati bir miktar arttirip lowcarba devam eder 👍  
18 Şub 20 üye tarafından: ayzennn
şu yüzden dedim, karbonhidratı az tüketmek veya tüketmemek ile ketojenik diyet yapmak bana aynı şey olarak gelmiyor. örneğin çok aktif bir hayatınız yoksa karbonhidrata çok ihtiyacınız yok fakat ketojenikte karbonhidrattan bir kaçış ve zararlıymış mantığı var benim anladığım. bu yüzden düşük karbonhidratla beslenmeyi daha doğru buluyorum. canınız süt yoğurt istediğinde sınırı aşma korkusuyla yiyememek pek doğru gelmiyor. ya da bir baklagilin içinde karbonhidrat var diye yememek garip geliyor bana. low carb bu açıdan herhangi bir şeyden kaçma mantığında olmadığı için tercih ederim.  
18 Şub 20 üye tarafından: alpper9
Ayzennn canım yorma kendini kuzum 😊 
18 Şub 20 üye tarafından: ketojenikfigen
Alper9 haklısın ama süt yoğurtta yememek lazım yoğurt belki bunların ödem yapma duruemu var.ketojenik diyet safsata bence şeker hastalığı yoksa 
18 Şub 20 üye tarafından: kadirfitness
Alper dusuk karbonhidrati daha dogru buluyorum demissin ya,zaten ketojenikte bir lowcarb bicimi, yani bunuda dogru buluyorsun demektir.sana garip gelen tum detaylar donemsel hatta teorik olarak onlari herzaman tuketmek mumkun ama sebzelerden almak daha iyi oluyor,zaten karb. Miktarini biraz bile arttirsak dedigin tum gidalari tuketmemek icin bir sebebimiz yok, keto yaparkende bu boyle..karbonhidrat yememek ve karbonhidrattan kacmak diye tarif ettigin seyin bizim beslenmemizde hic karsiligi yok.eger tabaklarimiza denk geldiysen,sebzeyi nasilda dolu dolu yedigimizi,temiz gidayi nasilda unlu,ekmeklo islenmisli gidalara tercih ettigimizi gorebilirsin..yani esasinda hersey tamda dusuk karbobhidrat mantiginda, zaman zaman oranlar kisitlaniyor.bu da tibbi ya da kilo verme hedefleriyle ilgili olabiliyor. Banada hergun tavuk pilav yenmesi inanilmaz garip geliyor mesela,ama hic ses etmiyorum,vardir bir hedefleri diyerekten. Besinlere bilincli yaklasmak onlardan kacmak degildir.bu mecrada benden cok daha eskisin, boyle beslenen insanlari ve tabaklarini yeterince gormussundur diye tahmin ederek aciklamami burda sona erdireyim 😊 
18 Şub 20 üye tarafından: ayzennn
Ayzen çok uzun yazmışsın sil diycektim de kıyamam ... Artık yazıp yazıp siliyoruz trend bu  
18 Şub 20 üye tarafından: ketojenikfigen
Figenimmm 😍😍 yeni sayilirim ya ondan bu enerji sanirim, belki bir ortak noktada bulusabiliriz arkadaslarla..ama kadirfitness gibi arkadaslarla degil..o kadarina enerjim yok elbetteki 😊 
18 Şub 20 üye tarafından: ayzennn
Ay ben trendleri takip edemiyorum galiba, guya 3 aydir aktif kullaniciyim, daha ogrenecek cok seyim var demekki 😅😅 
18 Şub 20 üye tarafından: ayzennn
Figen ben de yazıp yazıp siliyorum seninle uğraşmak istemiyorum. Sen bile daha geçen ketojeniğe ara vermiştin. Sen de biliyorsun ki her zaman sürdürülecek bir şey değil.  
18 Şub 20 üye tarafından: alpper9

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


ManlyMacho Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.