Hazırlık Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 1 sa
Değerlendirme:
FatSecret Üyelerinin Ortalama Değerlendirmesi
|
Kahramanmaraş a özgü fırın yemeği.
Malzemeler
Talimatlar
- Öncelikle patlıcanları iri iri doğrayıp 15 dakika tuzlu suda bekletin.
Bu esnada domateslerin kabuklarını soyun ve doğrayın. Patatesleri de büyük parçalar halinde doğrayın.
Soğanı piyazlık kestikten sonra kapya biberi de doğrayın.
- Sudan çıkarttığınız patlıcanları kurutun ve fırın tepsisine alın. Üzerine domates, patates, biber ve soğanı ekleyin.
Malzemeleri harmanladıktan sonra eti sebzelerin üzerine yerleştirin. Baharatları bu aşamada ekleyin.
Sarımsakları ilave ettikten sonra suyu da yavaş yavaş gezdirin.
Tepsidekileri hafifçe karıştırın ve kuyruk yağını tepsiye dağıtın.
- Önceden ısıttığınız 220 dereceli fırında yemeğinizi pişirin.
30 dakikanın sonunda et ve sebzeleri karıştırdıktan sonra tekrar fırına yerleştirin.
Toplamda 1 saat pişme süresi vardır.
|
|
|
|
|
Bu tarife gözat
Bu tarifi incelemek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
|
|
|
Daha Fazla Tarif Bul
|
Öğün Türüne göre Filtre Et
Ana Yemekler
En Yeni Yemek Tarifleri
Hafif ve sağlıklı garnitür.
|
Tatlı, nemli ve lezzetli.
|
Lezzetli, tatlı pişmiş ikram.
|
Çiğnenen, lezzetli ve düşük karbonhidratlı kahvaltı veya atıştırmalık olarak.
|
|
Yemek Tarifi Gönder
Beslenme Özeti:
|
|
Maraş Tava bir porsiyonunda 1242 vardır.
|
|
Kalori Dağılımı: %77 yağ, %14 karb, %9 prot. |
|
Besin Değerleri
Porsiyon Boyutu
porsiyon başı
Enerji
5197 kj
1242 kcal
Yağ
108,3g
Doymuş Yağ
33,884g
Tekli Doymamış Yağ
39,309g
Çoklu Doymamış Yağ
10,684g
Karbonhidratlar
43,73g
Şeker
13,38g
Fiber
13,9g
Protein
29,21g
Sodyum
272mg
Kolesterol
98mg
Potasyum
1547mg
Kalori Dağılımı:
Karbonhidrat (%14)
Yağ (%77)
Protein (%9)
|
|
*TGD üzerine kurulmuş 2000 kalori
|