ManlyMacho Günlüğü, 11 Şub 20

Keto FMD 3. gün: Günlük Toplam 551 kalori.
Bugünkü çorbamız sarı mercimek çorbası, salatayı da azcık renklendirdim.

559 kcal Yağ: 33,06g | Prot: 23,94g | Karb: 48,45g.   Kahvaltı: Limonlu Su. Akşam Yemeği: Torku Bordo Şalgam Suyu, Çilek, Omlet Yumurta veya Karışık Yumurta, Ceviz, Zeytinyağı, Karışık Yeşil Salata, Mercimek Çorbası. devamı için...
2953 kcal Egzersiz: Walking (4.0 KMPH) - 40 dakika, Dinlenme - 15 saat ve 20 dakika, Uyku - 8 saat. devamı için...

43 Destekçi    Destek   

1 - 20 / 36
Yorumlar 
551 kalori çılgınlık dostum.1000 olsun bari.kaslardan gider 
11 Şub 20 üye tarafından: azimlili
Yaptığım diyet, orucu taklit eden diyet. Sürekli oruç yapmakla tamamen aynı etkiye sahip. Oruçken kaslardan gitmiyor, büyüme hormonu 20 katına çıkıyor. Açlık belirli bir süreyi aşınca bedende farklı sistemler devreye giriyor, kaslar korunuyor, dikkat ve duyular artıyor. Bu sayede atalarımız açlık çektiklerinde daha iyi avlanabilmişler ve yiyecek toplayabilmişler.  
11 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho
1965'te klinikte doktor gözetiminde sentetik vitamin v.s. takviyelerle, çay, kahve, soda ve su içerek tam 382 gün yemek yemeden kilo veren Angus Barbieri adında İrlandalı bir adam var. Benim diyetim onun yaptığını doğal yollarla ve besin değeri daha yüksek olanı. Konuyla ilgili Güney Kalifornia Üniversitesinde Dr. Valter Longo tarafından yürütülen ve sağlıkllı yaşam dünyasında oldukça iyi bilinen çok kapsamlı bir araştırma var.  
11 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho
Afiyetler olsun 😊👍👌 
11 Şub 20 üye tarafından: MeriihKartal1903🦅
keto mu yapıyorsunuz? 
11 Şub 20 üye tarafından: ketojenikfigen
bu uygulamayi tam bilemedigim icin soruyorum, oruc taklidi iceriginde makro hesaplanmiyor mu? yani varolan kaloriyi nerden aldigin onemli degil mi, adi ketoyla dusuk karbonhidrat yukse yag icermesi gerekir ama menunuz sadece karbonhidrat gibi? ben de ketojenik besleniyorum elestiri degil maksadim da, meraktan sordum 
11 Şub 20 üye tarafından: ayzennn
Ayzenn canım aynı merakla sordum bende 🙈 
11 Şub 20 üye tarafından: ketojenikfigen
Ketocu duyarliligi bizimki canim 😁 
11 Şub 20 üye tarafından: ayzennn
Aynen canım asla eleştirmek için sormadım 😊 
11 Şub 20 üye tarafından: ketojenikfigen
Sağol Merih. Ketojenik, açlığı taklit eden diyet yapıyorum. Ketojenikten farkı, su içilebilen uzun oruçla aynı faydaları sağlaması. Makrolar konusunda ketojenik diyetten farkı Karbonhidratın yanında proteini de 20gr altında tutmak ve toplamda 800 kaloriyi aşmamak. Ayzennn, yediğim tamamen yeşillikli salata, 1 adet yumurta, 4 ceviz, ve sulandırılmış unsuz, sütsüz, kremasız çorbalar. Yediklerimde karbonhidratlar düşündüğünüz gibi yüksek değil. Okuyan da baklavalar, pastalar, börekler yendi zannedecek. Ketojenik diyette yeşil sebzelerden gelen karbohidratlar hesaba katılmaz, glisemik endeksi de yüklemesi de çok düşüktür. Toplamda da 20 gramı geçmez. Sitede sulandırılmış çorba seçeneği olmadığı için kabaca hesaplıyor. Eleştirmeniz sorun değil arkadaşlar. Ben de ketojenik beslenenlerin menülerinde birçok yanlış görüyorum. Masun sanılan birçok yiyeceğin içinde gizli kaloriler, karbonhidratlar var.  
11 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho
Harika bir yöntem başarılar diliyorum 👍 
11 Şub 20 üye tarafından: Besmevsim
Sağol Beşmevsim. 
11 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho
Değişik bir yöntem paylaşımlarınızı takip edeceğim.... Evet baxı Dr lar yeşilden gelen özellikle koyu yeşilden gelen karb ı hesaplamayın derken bazı dr lar yenen herşeyin karbına bakın diyo bu tamamamen kişinin kilo verme sürecinde deneyimleyip uygulaması gereken bir durum bence .. ayzenn de keto başlığı altında mercimeği görünce merak etmiştir benim gibi farklı bir keto yöntemimi diye.. daha önce yaptınız mı proteini az tutmak tokluk hissini azalttımı.. spor yapınca bu protein az gelir mi... Bu sistemin bir adı var mı araştırmak isterim😊 teşekkür ederim 🙋🏻‍♀️ 
11 Şub 20 üye tarafından: ketojenikfigen
Bu sistemin orjinali "Fast Mimicking Diet" diye geçiyor ve Güney California Üniversitesinde, kalori kısıtlama/oruç konularında çok kapsamlı araştırmalar yürüten Dr. Valter Longo tarafından, oruç tutamayan kanser hastaları için geliştirilmiş bir diyet. Benim uyguladığım versionu ise ketojenik olanı. Normal FMD'de karbonhidrat miktarı biraz daha yüksek. Yeşil sebzeler sizi ketosisten çıkarmaz, ketosisin sürmesi için insülin'in belirli bir seviye altında kalması gerekiyor. Sebzelerdeki karbonhidrat da buna yol açmaz. Hafif spor yapanlar ve Yoga gibi restoratif sporlar yapanlar. Günlük 20 gr proteinle bu faaliyetlerini sürdürebilirler. Oruçla aynı etkilere sahip olduğu için büyüme hormonu erkeklerde 20, kadınlarda 13 katına çıkar ve kas kaybını önler. Normalde protein ihtiyacımızın 4 te 3'ü, beden içinde yeniden dönüştürülen proteinlerden karşılanır. Bu diyet aslında bir oruç olduğu için otofaji de birkaç gün içinde 4 kat artar ve bozuk proteinler ve organellerin yeniden dönüşümü iyice hızlanır ve protein açığı oluşmasını engeller. Bu mekanizma gün'de en yüksek düzeyine çıkar. Kas kitlesi korumayla ilgili yapılan yeni araştırmalar, spor yapıldığında bedenin yarı yarıya daha az proteinle kasları koruyabildiğini gösteriyor. Bu durumda spor yapmadığınız günlerde kaslarınızı korumak isterseniz normal ihtiyacınızın 2 katı kadar protein almanız gerekiyor. Oruç yapmayıp, normal beslenmesini sürdüren ve gündelik sporunu yapan kişileriçin beden ağırlığının her kilogramı için 0.65 gram protein öneriliyor. Daha ağır spor yapanlar için bu miktar 0.90 gram ve profesyonel atletler için de 1.1-1.3 gr.  
11 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho
Bilgiler için çok teşekkür ederim.. ketodan çok memnunum o yüzden dikkatimi çekti.. ben proteini sevince abartıyorum aslında bazen kaçırıyorum.. bende 0.8 olarak hesaplıyorum keto için .. tekrar teşekkür ederim 😊 
11 Şub 20 üye tarafından: ketojenikfigen
Son olarak şunu da ekleyim fazla yağ kalp-damar hastalıklarına, fazla şeker diyabete, fazla protein de böbrek rahatsızlıklarına yol açar. O nedenle ketojenik beslenirken yağ tüketiminde aşırıya gitmek yerine besin değeri yüksek, karbonhidratı ve kalorisi düşük besinlere daha çok ağırlık vermenizi öneririm. Salatamda 5 gram zeytinyağı ve 5 gram ceviz yağı var yaklaşık 90 kalori ediyor, içindeki sebzelerin tümü 30-40 kaloriyi geçmiyor. 1 gram yağ enerji bakımından 2.25 gr karbonhidrata yada proteine bedel. Kilo veriyorsanız asgari yeterlilikte elzem yağ kaynaklarını tüketmenizde yarar var. Kilonuzu koruyorsanız da ihtiyacınız olan kalorilerinizi tamamlayacak kadar sağlıklı yağ tüketmenizi öneririm. 
11 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho
Protein işlemesi güç bir molekül olduğu için normal beslenirken insanı oldukça tok tutan bir besin. Fakat en tok tutanı yağdır. Bu uygulamada tokluk hissini veren şey aslında bir oruç olması ve etkin bir şekilde yağ tüketimine yol açması. Sabah sindirim sistemimi harekete geçirmek için sıcak bir limonlu su içip, akşam yemek yiyene dek bir şey yiyip içmiyorum. Tek bir öğün yiyorum. Bu uygulama 2 öğüne de izin veriyor. 20 gr carb ve protein sınırını aşmadan 8 saatlik pencere içinde 2 öğün yiyebilirsiniz ancak 2 öğüne yetecek kadar yiyecek olmuyor, topu topu azami 800 kalori. 
11 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho
Proteini 20 gramın altında mı alıyorsun gün boyunca? 
11 Şub 20 üye tarafından: alpper9
Çok teşekkür ederim.. 😊 
11 Şub 20 üye tarafından: ketojenikfigen
Rica ederim Ketojenik. Alpper9 20 gram civarı protein alıyorum. Bu FMD normalde 5 gün süreyle yapılıyor. Bunu 5 gün yaparsanız. 3-4 ay boyunca bedeninizde dolaşan kök hücre sayısı 3 kat artar, bağışıklık sisteminiz reset olur ve yeni türeyen hastalıklara karşı daha uyanık olan naif savunma hücreleriniz olur. Hücrelerinizin içinde bahar temizliği de cabası. 
11 Şub 20 üye tarafından: ManlyMacho

     
 

Yorum Gönder


Yorum göndermek için oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açmak için Buraya tıklayın.
 


ManlyMacho Kilo Geçmişi


Uygulamayı al
    
© 2024 FatSecret. Tüm hakları saklıdır.